неділю, 23 листопада 2014 р.

Невеликий тест софтверних аудіоплейеров - Bug Head Emperor 4.09 vs JRiver 20

Випробовувані плейєри:

1) JRiver 20.0.27

2) Bug Head Emperor 4.09 (був запущен варіант Infinity Blade HQ) з базовими налаштуваннями (за замовчуванням).

Музичний матеріал:

збірник Long Dozen from Eisener Bart (test compilation), формат FLAC 16-44.

Збірник можна скачати тут.

Перед тестом запускалася утиліта Fidelizer 6.

На Bug Head Emperor деталізація такого рівня - повне враження, що можна вгадати марку магнітофона, на який вівся запис класичної музики. Я не знаю, до якого рівня можна піднімати планку. Я не слухав BHE кілька місяців, взагалі толком не слухав музику - робота поглинала практично весь час.

Відмінно чутно всі нюанси звуковидобування скрипаля Руджеро Річчі - найменші відтінки. Чудово вибудувана сцена.

За багатством тембрів японець також легко обходить американця - можна сказати, граючи.

Єдиний і серйозний недолік Жукоголового Імператора - зручність управління. Просто відсутня як клас. І, якщо при звичайному прослуховуванні це практично не має значення, то при тестуванні дуже незручно. Я, наприклад, так і не зміг змусити його перекидати треки.

JRiver деталізація скромніше, тембрально біднішими, все згладжено, менше нюансів. Навіть музичні піки - менш епічність. Менше сцена, коротше, всього менше.

JRiver в плані комфорту управління страждає зворотним - надлишком функцій. З усіх прибамбасів особисто мене цікавить тільки звук. Погоня фірми зробити програму на всі випадки життя нагадує мені вироби однієї швейцарської фірми, яка намагається котрий рік зробити універсальний ніж. Засада полягає в тому, що не існує універсальних ножів. Якщо у Вас кілька завдань - доведеться використовувати кілька ножів.

Використане обладнання:

ПКД - Micromega Aria, підсилювач потужності Т + А A1500, АС Audio Physic модель Avanti першого покоління (1992), мережевий кондиціонер AudioLOT ALF-2500R. Кабелі: Acoustic Revive SPC-Reference, міжблочні Acoustic Revive RCA-1.0PA, мережеві саморобні (полірована радянська мідна шина) з німецькою фурнітурою Mennekes і Kopff. Навушники Shure SRH-840, підсилювач головних телефонів Півза (Луганськ, Україна) - клон Audio-Technica HA5000 (модель Hi Power-Hi Dynamic, ексклюзивна версія з шильдиком, 5 Ватт на канал в класі А). В якостi ЦАПа і попереднього підсилювача - AMR DR-777. USB кабелі - SoundYP серії Master модель SE, іменний (Тернопіль, Україна).


P.S. До речi, вже вийшла версiя 6.2 утiлiти Fidelizer.

Немає коментарів: