пʼятницю, 9 жовтня 2015 р.

Аудiопригоди Нiчних Яструбiв


   Ще до моменту, як зразок AudioQuest Nighthwak потрапив до моїх рук, я був абсолютно впевнений, що це не можуть бути просто черговi навушники вiд однiєї зi старих компанiй
свiтової аудiопромисловостi, котра пiдключилася до сучасної гонки вухоозброєнь. Провал місії був неможливим.


 
   Дiзайнер вiдомої американської компанiї AudioQuest на iм'я Skylar Gray почав створювати Нiчних Яструбiв з чистого аркушу, пiсля того, як отримав карт-бланш вiд самого William E.Low (засновника компанiї). Nighthawk - це перши головнi телефони, якi були масово випущені з використанням технології 3D друку.


   Комплекс застосованих проривних, iновацiйних рiшень безумовно має революцiйний рiвень:

- Вимірювання
Пiдтримка
Технологiя виготовлення драйверу
Бiомiметика
Ергономiка
Акустика
- Кабель

   Я не стану переводити весь цей бездонний океан матерiалу з англiйської на українську мову, це божевiлля можливе тiльки в наразi матерiальної винагороди. Проте, я все ж таки настійно рекомендую ознайомитися зі змістом усіх наведених вище лiнкiв, якщо, розуміється, AudioQuest Nighthawk знаходяться у списку претендентiв на покупку. Цей матерiал допоможе Вам оцінити рівень вкладених у проект інтелектуальних розробок. Якщо Ви просто цiкавитесь даними навушниками та не маєте намiру витратити стiльки часу, можливо, моє коротке резюме вам допоможе: данна розробка буле неможлива ще 5 рокiв тому, просто не iснували подiбнi технологiї. I додам, що на розробку пiшло 2 роки.



   Традицiйно - трохи вiдео.

   Розпакування навушникiв.


   Iнтерв'ю Тiля Херценса зi Скайларом Греєм на CES-2015.


   Вушки легко розкачуються з любої "дiрки", я перепробував майже все, що було в наявностi - дивився фiльми на старому ноутбуковi та новому планшетi Lenovo, слухав рiзноманiтну музику на старому айПодi Вiдео ще третього поколiння та на айТочi старшої дочки. Чудовий результат скрізь! Впевнений, що Яструби сподобаються геймєрам. Враховуючи iмпеданс в 25 Омiв та плоский графік, без рельєфу а-ля Гімалаї, можна сміливо записувати це в плюси
даної моделі. Бо другий, бiльш якiсний вухопiдсилювач або джерело музичного сигналу завжди можна додати пiзнiше.



   Вигнутий коннектор 3.5 мм - відмінна знахідка дизайнера. Якщо Ваш ноутбук має нерівні боковини в місці розташування роз'єму аудіовиходу - Ви це неодмінно зможете оцінити. З подібних дрібниць складається загальна картинка продукту, розумні дизайнери це прекрасно знають!

   Досить комфортні. Ні, їм далеко до Тисячникiв або до Сенхов HD800, але ті ж Сенхі Моментум (перша версія) тут безнадійно програють. У Яструбах можна спокійно сидіти півдня.

   Nighthawk - незрівняннi затягувачi в музику. Нiхто з моїх 4-х френдiв, котри мали можливiсть послухати вушки, не були розчарованi звуком, я чув виключно рiзноманiтнi комплiменти. I лише один з них сказав, що йому не подобається дiзайн, конкретнiше - рiдке дерево. Ну, що ж, кому і кобила - наречена. Але саме завдяки унікальності цього самого матерiалу кожна пара має неповторний малюнок!




   Нiчнi Яструби не будуть пiдкреслювати високочастотний дiапазон з метою iмiтацiї псевдоаудiофiьского звуку, як це робить бiльшiсть недорогих головних телефонiв. Навушники дуже толерантно ставляться до записiв невеликої якостi, а таких дуже багато серед шедеврiв геніальних виконавців, що вже пішли від нас в найкращi вимiри. Звiсно, тiльки якщо Ви не належите до секти монахiв вiд аудiофiлiї, що слухають лише деякi спецiльнi фрагменти
з особистих трекiв на спецiльно вiдiбраних дисках. Я не перебiльшую, я знаю таких індивідуумiв особисто.

   Емоцiйний, доволi сбалансований звук Нiчних Яструбiв можна охарактеризувати як меломанський, в нiякому разi нi аудiофiльский, що само по собi не надто часто зустрічається нині, у вік сучасного hi-res аудіо реаліті-шоу. Я особливо був вражений здатністю навушників передавати транзієнтнi переходи різних ударних інструментів, думаю, що це, в основному, заслуга легкої діафрагми.

   Характеристики

   Навушники:
   Iмпеданс - 25 Ом
   Чутливість - 100дБSPL/мВт
   Комутаційна потужність: 1.5 Вт
   Драйвер: 50 мм дiнамiчний/ дiфрагма з бiоцелюлози / електромагніт з магнітною індукцією 1.2T
   Вимірювання частотного відгуку та спотворень

    Кабель:
   Довжина: 8 футiв (2.4 м)
   Провiдник: Solid Perfect-Surface Copper+ (PSC+)
    Геометрiя провiдника: Symmetric Star-Quad
   Діелектрик: спінений поліетілен
   NDS: Noise-Dissipation System
   Роз'єми: 3.5mm Стерео > Подвiйний 2.5mm Моно / Мiдь з прямо нанесеним срiблом.  



   Використані записи

   Пiд час тестiв я використовував десь понад 80 вiнiлових платiвок та 25 компакт-дискiв з рiзноманiтною музикою. Навушники абсолютно унiверсальнi з точки зору музикальних жанрiв.



   За й проти

   Проти

   Я дiйсно знайшов тiльки один недолiк - вiдсутнiсть балансного кабелю. Так, Нiчнi Яструби позицiонуються виробником як портативнi навушники, але для суто каблової компанiї добавити ще один кабель - це елементарна рiчь. AudioQuest обiцяє зробити подiбний кабель у майбутньому, але якщо вiн вже був би у комплектi, то це б виглядало як той самий останнiй мазок на картинi, що робить Майстер свого дiла. А маркетологiв вже давно пора розвiсити
на будь-яких відповідних для цієї мети предметах за цiкавi мiсця.
 
   За

   1) Звук від якого не втомлюєшся
   2) Переважнi музичні жанри - не виявлено
   3) Легке навантаження для підсилювача
   4) Дуже толеранте ставлення до записiв невисокої якiстi

   Я нiчого не забув?



   Висновок

   Перша спроба Скайлара Грея + AudioQuest змiкшувати звук акустичних сiстем та навушникiв вийшла вдалою. Nighthawk - новi та дуже серьознi конкуренти моделям старих брендiв у цiнової категорiї нижче 1 000 USD.

   P.S. Якщо честно - я знайшов ще один недолiк - Нiчнi Яструби можуть непомiтно для власника створити недостачу в Вашому гаманцi. Але я не впевнений, що це треба дiйсно вважати за аргумент "проти". З цiнником в 15 600 гривень (десь 690 USD) цей аргумент може легко перетворитись на аргумент "за."



   Данний огляд змiг вiдбутися виключно за всілякою допомогою iнтернет-магазину Soundmag (Україна, мiсто Київ). Завiтайте до магазину, де квалiфiкований та доброзичливий персонал зможуть допомогти Вам у виборі навушників та іншої електроніки.



 
 
Нагадую: нiякого передруку без мого дозволу бути не може.

Немає коментарів: